Friday, December 19, 2008

Uniknya Singapura...Part 2 (con't)

Day 2 - 14/12/08 (2)

blk dr jln2 kt IMM tu k/org smp umh dh kul 3 cmtu..semyg jap,mnum2 skit siap2 pstu kuar blk ngn kakak,mak,cik mas&ank dia,nisha.cik mas nk bwk k/org g mkn2 kt 1 food court di jurong point.nm f/court tu banquet.kalo korg biasa tgk channel 703 AFC (asian food channel) kt astro,de rncgn 'Gila Makan'.rncgn ni dia tunjk tempt2 mkn halal kt Spore ni.kebanyakn dia g kt banquet ni.arinie aku nk mkn mee/noodle handmade,sbb dlm slh 1 episod gila mkn tu dia de try mkn mee ni,nmpk cam sedap,pstu aku nk mkn plk carrot cake,pn sm sbb aku tgk dlm cite ni gk(aku ni mmg cept t'pengaruh ngn iklan/promosi dr tv,heheh..bahaya tul kn!) carrot cake ni kira makanan chinese stylela,skali tgk mcm ns impit goreng yg kakak aku buat pn de,cm carrot cake ni sbnrnya dibuat dr lobak puth pstu digoreng ngn bwg puth & sayur asin.menarik2,mmg aku suka sbb aku mmg suka mkn ns impit goreng tu so,kira selera aku la ni.akuni,pe je pn leh selera,hehehe...lps hbs mkn kt banquet ni cik mas bwk k/org jln2 pusing sekitar Jurong point tu.ari mnggu,punyala ramai org,sesak menengoknya!hbs pusing2 lbh kurg kul 6 smp umh.adusss..letih&lenguhnya kaki aku & kakak aku bjalan arinie.mn xnya,td kt IMM k/org jln dlm 3jam ni g jurong point pn jln dkt2 3 jam,sah2 la lenguh!mlmnya k/org g umh nenek sedara aku,Tok chu.tok chu ni adik arwah nenek aku.lps tu kami blk ke umh pak busu,adik mak aku.mlm ni k/org tido umh dia la plk,kami kn bhg2kn umh2 sedara kt sn.kalo x nt,kck ht plk.smp2 umh pak busu dlm kul 9.30.mlm ni pn tido awl,kul 11 lbh skit sbb d penat sgt,huhuh..to be con't geng.

nila handmade noodle yg aku citer tdni plk carrot cake..nyum,nyum

mak pn cam suka je carrot cake tu,huhuh..
cik mas & nisha(yg mula2 jual mhl nk amk gambo)

1 comment:

Saliza said...

dah mcm jln2 cr mkn plak enrty kali nih. ala ko mkn pe pon berselera pe sab hehe.