Wednesday, December 17, 2008

Uniknya Singapura...Part 1

weekend br ni aku blk kg..kg x kg la,nun di seberang tambak-Singapore!Sejk arwah nenek aku meninggal dh lm kami xblk,dkt2 setahun la jgk..ni blk pn sbb dkt2 krismas&de sale,aku & kakak nk survey jam&bacpack jek,kalo x xdela rs nk blk sgt pn.lg 1 sbb dh dkt hjg tahun blkla jap jmp sedara mara,dh lama xjmp d/org kn.

Day 1 - 13/12/08

K/org naik tren kul 8.30pg dr kl sentral.kami blk b'2,mak dh de kt sn nt blk je sama2.kat JB kastam M'sia naik check p/port sblm sume msuk ke Spore,prosedur biasa.lps seberang tambk JB dh kira msuk Spore.Kat Woodland check-point sume org kn trn bwk sume brg2 utk check passport skali ngn brg2 yg kta bwk msuk.kalo de bnda yg xdibenarkn,almt kn thn la jwbnya.ms tgh q nk check p/port aku sempatla ajk kakak aku b'posing,k/org xtau sebnrnya xle amk gmbo kt stu,tgh sonok2 b'posing tetiba de sorg officer Spore tgur.dia bgth kat stu xle amk gmbo pstu dia tny amk gmbo pe.kami pn tunjkla gmbo k/og tu,nsb dia baik & kt ok,kira lepsla.kot kn thn 1 citela,sape lak nk tlg k/org nt hehehe.smp S'pore dkt2 kul 4.30.mkck aku,cik Mas amk kt railway stesen.smp umh cik Mas aku dptla jmp tok Hassan,ayh tiri abh aku,lama tul xjmp dia,seronok rsnya!dl aku dok ngn arwah nenek aku(wife dia la..)k/org rapatla.letih tul rs dok dlm ketapi tu lama2,mata pn ala2 kuyu nk smbung tido g jek.mula2 kami plan nkg umh nenek sedara mlm tu tp dh rs letih sgt&xlrt trus kansel plan tu..mkn mlm,bork2 jp pstu kul 11 dh tido.jrg2 aku tido awl,dh letihnya psl,xkira dh...(con't in part 2-shopping!)

lps amk gmbo nila officer kastam tu dtg tgur k/org,huhuh..

2 comments:

Saliza said...

wahahah nak gelak la. tuh la sakan amik gambo selalu kan kene sound. sab, berhati2 semasa mengambil gambar ek

rinaz said...

hahahah
tula psl,mn k/org tau..
dkt tmpt beratur tu xde sign xle amk gmbo,tgk2 blk rupanya dkt blh dlm tu de plk sign tu..nsb2 huhuh.
sya akn lbh bhati2 lps ni kalo nk amk gmbo..;)